Newsgép

Minden hír egy helyen!

Visszaszólt a jobboldal vezére Mbappénak: multimilliomos focisták akarják kioktatni az embereket

Visszaszólt a jobboldal vezére Mbappénak: multimilliomos focisták akarják kioktatni az embereket

Mpappé arra kérte a franciákat, hogy a szélsőségek ellen szavazzanak. 

[[{„value”:”

A francia Nemzeti Tömörülés elnöke, Jordan Bardella bírálta Kylian Mbappét, miután a francia csatár kedden felszólította a franciákat, hogy szavazzanak a „szélsőségek” ellen a június végi előrehozott választásokon. A francia csapatkapitány elég egyértelműen Le Pen pártja, a közvélemény-kutatásokat nagy fölénnyel vezető Nemzeti Tömörülés ellen szólalt meg az osztrákok elleni győztes meccs előtt, amin aztán eltört az orra.

Bardellától másnap jött a válasz: „Nagyon tisztelem labdarúgóinkat, legyen szó Marcus Thuramról vagy Kylian Mbappéról, akik a futball ikonjai… De tisztelnünk kell a franciákat, tisztelnünk kell mindenki szavazatát” – mondta Bardella a CNews TV-nek.

„Ha elég szerencsés vagy, ha nagyon-nagyon nagy fizetésed van, ha multimilliomos vagy… akkor egy kicsit szégyenkezem, ahogy ezeket a sportolókat nézem. Olyan embereknek adnak leckét, akik nem tudnak megélni, akik nem érzik biztonságban magukat, akiknek nincs módjuk biztonsági emberek által túlvédett környékeken élni.”

Közben a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke, Philippe Diallo a csapat németországi táborában tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a játékosok szabadon elmondhatják véleményüket, és arra kérte a politikai pártokat, hogy ezeket a megjegyzéseket ne használják fel a saját érdekükben.

(Guardian)

„}]] 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük