Newsgép

Minden hír egy helyen!

Vízhiány lehet a budapesti agglomerációban, figyelmeztet a szolgáltató

Vízhiány lehet a budapesti agglomerációban, figyelmeztet a szolgáltató

Ne most töltsék fel a medencéket, ne most mossák a kocsit, és locsoljanak kevesebbet! 

[[{„value”:”

Péntek éjfélig az egész országban a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás van érvényben, és mivel a Duna Menti Regionális Vízmű szolgáltatási területén nem valószínű, hogy lesz eső, ezért a társaság a vízfogyasztás jelentős emelkedésére számít, írja a Telex a DMRV közleménye alapján.

A probléma az alábbi településeket érintheti:

Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu, Üröm, Acsa, Csömör, Fót, Erdőkertes, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház.

Az aszályos időszakokban a vízfogyasztás a hőmérséklet emelkedésével hirtelen, ugrásszerűen megemelkedhet, ez pedig a vízellátó rendszer fokozott igénybevételét okozza. A társaság szerint a fogyasztási igények további emelkedése, illetve esetlegesen előforduló műszaki meghibásodás esetén a rendszerben kritikus üzemállapot jelentkezhet,

ami következtében nyomásesés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

A vízkorlátozás és vízhiány megelőzése érdekében a szolgáltató arra kéri a lakókat, hogy takarékoskodjanak az ivóvízzel, ne most töltsék fel a medencéket, ne most mossák a kocsit, kevesebbet locsoljanak, és ne ivóvízzel locsolják az utakat, járdákat!

„}]] 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük