Newsgép

Minden hír egy helyen!

Völner Pál: Történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül

Völner Pál: Történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül

Bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a korrupcióval meggyanúsított Völner Pál volt államtitkárnál és családjánál – írja a 24.hu. A lap szerint a 83 milliónyi kenőpénz átvételével gyanúsított Völner fiának autóját az utcáról szállították el.

Völner ügyvédje szerint törvénytelen az intézkedés, miután ellenőrizhető, hogy a volt fideszes politikus „bankszámlájára korábban beérkezett parlamenti fizetése nem bűnös vagyon”. Völner az ügyben annyit mondott, hogy „történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül”. Szerinte családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelemből származik, de szerinte ezt nem vizsgálták. A vagyonzár miatt jogorvoslatot kértek, mert szerintük olyan vagyonról van szó, amelyek még a gyanúsításban szereplő elkövetési időszak előtt kerültek tulajdonukba. Völner szerint érthetetlen, hogy az ügyben semmilyen módon nem érintett gyerekei miért nem használhatják a saját autójukat.

Völner Pált decemberben hallgatták ki gyanúsítottként, egy héttel azután, hogy korrupciógyanú miatt lemondott államtitkári posztjáról. A megalapozott gyanú szerint Völner igazságügyi államtitkárként a Schadl Györgytől, vagyis a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Schadl november óta van letartóztatásban.

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük