Newsgép

Minden hír egy helyen!

Xiaomi 12S Ultra vs Samsung S22 Ultra

A Xiaomi meglepte az Androidos tech világot a napokban megjelent Xiaomi 12S Ultra telefonjával. A bemutatón látottak és hallottak alapján ez lesz az idei év befutója, szinte mindenben. Híhetnénk ezt. De ebben nem vagyok ennyire biztos, hisz trónkövetelőként állnia kell a sarat a Samsung Galaxy S22 Ultra-val szemben. Hasonlítsuk össze a kettőt és lássuk van e új Android király a piacon.

Dizájn

A Samsung S22 Ultra kinézetét már jócskán megismerhettük, hisz február óta jelen van a piacon és rengetek tech-blogger bemutatta már. Oda-vissza. A Xiaomi 12S Ultra még csak 1 napos, de a legnagyobb nemzetközi blogger megkapta és már kint is vannak a tesztek, összehasonlítások. Mindent egybe véve az első összehasonlításon egyértelműen a Xiaomi a nyertes! A bőrhatású hátlap, a tökéletesen megalkotott kamera sziget, arany kerettel hatalmasat ütött. A Samsung viszont letisztult minimalista kinézetével nyert meg sokakat, de nem eleget.

Xiaomi – Samsung
1:0

Képernyő

Sajnos egyöntetűen nincsenek megelégedve a Xiaomi 12S Ultra képernyőjével, mármint a Samsung S22 Ultrához képest. A Xiaomi is a Samsung E5 panelját használja, de feláldoztak pár tulajdonságot az energiahatékonyság oltárán. A Xiaomi képernyője nincs olyan világos, mint a Samsungé és a keretei is vastagabbak. Ráadásul az előző Mi 11 Ultra-hoz képest is rosszabb lettek a betekintési szögek, a keret mellett sötétedést sem tudták kiküszöbölni. Senkit nem győzött meg, ebben jobb a Samsung.

Xiaomi – Samsung
1:1

Teljesítmény

A két telefonban lévő SoC összehasonlító tesztjeiben mindenhol a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 jött ki győztesként. Bár a MIUI-ra igen sok a panasz egyes globális régiókban, de elmondható róla, hogy tökéletesen fut a telefonon. Minden animáció, alkalmazás akadás- és laggmentesen fut, semmi döccenés. Bár ugyan ez elmondható a Samsungról is, de mégis egy komplexebb, összetettebb rendszert ugyan olyan élménnyel kezelni, már nyerő. Mindegy, hogy a Samsung az Exynos 2200 vagy a Snapdragon 8 Gen 1 procit tartalmazza, mégis jobb felhasználói élményt nyújt a Xiaomi.

Xiaomi – Samsung
2:1

Szoftverfrissítés

Mi Xiaomi rajongók pontosan jól tudjuk, hogy a MIUI frissítések idegesítő késéseivel, elhagyásával erősen megcsappant a “hitünk” a márkában. Főleg ha olyan telefonokról van szó amelyek kevésbé fogytak. Sajnos úgy tűnik, hogy az aktív készülékek számával egyenesen arányos a frissítések gyakorisága. Így a csúcsmodellek kicsit hátrányban vannak a népszerű Redmi telefonokkal szemben. Ellenben a Samsung minden telefonjához 4 évig biztosít rendszeres frissítés és hibajavítást. Pontosabban a Samsung S22 Ultra négy generációs One UI-val és öt évnyi biztonsági frissítéssel rendelkezik jelenleg. Ezzel ellentétben a Xiaomi 12S Ultra 90 naponta frissül és csak 3 Android frissítésen megy keresztül 4 éven át. Példát vehetnének a konkurenciától….

Xiaomi – Samsung
2:2

Kamera

Na hát ez lesz a legérdekesebb az egész cikkben. Mivel a Samsung lépéselőnyben van kamera szoftver fejlesztésben, mármint 5 hónapja csiszolhatja jobbá. De. A Xiaomi most összeállt a Leica-val, hogy olyan kamera szoftvert és algoritmust rakjon össze. A Sony új 1″-es képérzékelőjével és a Leica 8P lencséjével megspékelve a legjobbat hozták ki. Bár aki követte velem a bemutatót, már ott valami nem stimmelt a képekkel, amit bemutattak. Laikus szemmel nézve a Xiaomi képei élettelenek, szürkébbek az átlagnál. De leginkább a Samsung S22 Ultra képeihez képest. Ezt könnyű megmagyarázni, de megérteni már nem. A Leica-nak fontos a színhűség, a valóságos látvány, mint a túlszaturált és színezett csodaképek. Ezt nem lehet felróni a Xiaomi számlájára, mert a szakemberek a többséggel ellentétben üdvözlik a végeredményt.

Az állóképnél egyáltalán nem lehet eldönteni, hogy melyik jobb. A Xiaomi szoftvere gyorsabb, több funkcióval rendelkezik és a végeredmény valami elképesztő. De nem minden részlete. Az emberekre kihegyezett képek bámulatosak, jobb, mint a Samsung által készítettek. De nem minden helyzetben. A Samsung szoftvere viszont olyan részleteknél is éles marad, amit a Xiaomi nem tart fontosnak. Néha pedig pont az lenne a lényeg. Patt helyzet.

A videóknál is magasra rakta a lécet a Xiaomi-Leica páros. A legnagyobb fejlődése a márkának itt figyelhető meg, még a Mi 11 Ultrához képest is. A Samsung sajnos a Xiaomi-hoz képest csak átlagon felüli. A dinamika tartomány briliáns, az új Hyper OIS meg sziklaszilárdan tartja a felvételt.

De! Sajnos a Xiaomi kamera szoftvere még az első verzióknál jár vannak hibái. Kamerák közti váltás nehézkes, főleg videófelvétel közben. A beállításokban neked kell kiválasztani, hogy a szürke és unalmas képet készítse el, vagy a szemnem oly melengetően szép színekben. Ha erre nem figyelünk, akkor nem leszünk valami népszerűek. Na és a szelfi kamera? Szerintem azt hagyjuk, arra a Samsung köröket ver! Bár a Xiaomi belerakott egy 32 MP-es érzékelőt mégsem lehet vele 1080p-nél nagyobb felbontással videózni. Na de most komolyan?

Xiaomi – Samsung
3:3

Akkumulátor

A két telefonnak majdnem ugyan akkor az akkumulátor kapacitása. A Xiaomi 4.820 mAh, míg a Samsung 5.000 mAh. Leheletnyi a különbség a kapacitásban, de SOT időben nem. Itt akkora trueway nincs a dologban, a Xiaomi egy fejlettebb hardverre készült, sokkal kevesebb energiára van szüksége ugyan ahhoz a feladatokhoz, mint a Samsungnak. Ráadásul a töltés is hatékonyabb a Xiaominál, mivel 67 W delejjel tolja meg az aksit, míg Samsungék csak 47 W-ot áldoztak erre. Mármint vezetékesen. Vezeték nélküli töltésnél is pont ugyan ez a helyzet, Xiaomi 50 W, Samsung 15 W. Így egyértelművé válik, hogy a Xiaomi ebben a kérdésben abszolút nyerő. Nem kétséges.

Végeredmény:
Xiaomi – Samsung

4:3

Összességében a Xiaomi 12S Ultra a jobb telefon és még csak most jelent meg. Ha a kezdeti szoftveres hibákat javítják, akkor nem kétséges, hogy ez is marad az idei év legjobb telefonja. Persze persze, amíg valaki jobbat nem csinál. De addig is az. Lehetett volna még összehasonlítani a vásárlói véleményeket, árakat, stb., de egyik sem lett volna ésszerű. A Xiaomi sajnos még nem rendelkezik akkor felhasználó számmal, mint a Samsung és az árakat is csak azonos régióban lehet összevetni. Majd meglátjuk, talán később visszatérhetünk ezekre is.

A Xiaomi 12S Ultra vs Samsung S22 Ultra bejegyzés először Hello Xiaomi-én jelent meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük