Newsgép

Minden hír egy helyen!

Xiaomi is beszáll a napelem piacra

Xiaomi is beszáll a napelem piacra

A napelem technológia ma már kimagaslóan keresett lett, köszönve a hazánkban emelkedő áramszolgáltatás árának drasztikus növekedésének. De nem csak mi, szinte az egész világ felfigyelt a soha ki nem fogyó csillagunk erejének a felhasználására. Bár semmi újdonság nincs a technológiában, de a Xiaomi a mai napig nem lépett be a kínálatba.

 

A Xiaomi-nak a MiJia gyártja az új hordozható napelem panelját. Igen, sajnos még nem háztartási célokra készítenek paneleket, hanem hordozható formában. A napelem csúcsteljesítménye 100 W + 3%, 5.15 A és 24.6 V áramerősségre és feszültségre képes, anyaga monokristályos szilícium.

A panel hordozhatósága nagyon praktikussá teszi a panelt, sokrétű felhasználhatósága számos területre megoldhatja az áramellátást. Ha nyaralunk, pecázunk, kirándulunk, bárhol képes megfelelő energiával ellátni bennünket. Persze, ha süt a nap. IP65 vízállósággal fröccsenő víz, eső sem árthat neki, így akár hajóra is nyugodtan felvihető. A Mijia napelem ára Kínában közösségi finanszírozásban 1.099 Jüan ~ 64.000 Ft, majd a normál ára 1.299 Jüan ~ 75.675 Ft lesz. Európai megjelenésre ne nagyon számítsunk, majd a keleti webáruházakban keressük.

A Xiaomi is beszáll a napelem piacra bejegyzés először Hello Xiaomi-én jelent meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük