Newsgép

Minden hír egy helyen!

Xiaomi + Leica = Xiaomi 12S / Pro / Ultra

A Xiaomi hétfőn hivatalosan bemutatta a Leicával közösen tervezett új Xiaomi 12S sorozatot. Ez a kiemelkedő képalkotó terméksorozat a Xiaomi és a Leica képalkotási technológiai stratégiai partnerségének első csúcspontja. A teljes sorozat különböző, a Xiaomi és a Leica által közösen kifejlesztett képalkotó rendszereket tartalmaz, amelyek Leica Summicron lencséket tartalmaznak, és támogatják a Leica képalkotó profilokat, amelyek mindegyike arra irányul, hogy az egyes alkotók kifejezzék kreativitásukat, miközben megőrzik a Leica képalkotás autentikus stílusát.

Autentikus Leica képek, Leica képalkotó profilok

A mobilfotózás új korszakában a Xiaomi és a Leica közösen új szabványt alkotott az okostelefonos fotózáshoz. A Leica optikával, képfeldolgozással, képminőséggel kapcsolatos mélyreható ismereteit és a Xiaomi okostelefonos számítógépes fényképezés terén szerzett gazdag tapasztalatait ötvöző Xiaomi 12S sorozat. A Leicával közösen kifejlesztve, példátlan okostelefonos képminőséget kínál olyan színekkel, amelyek szorosan illeszkednek a Leica jellegzetes megjelenéséhez és érzetéhez.

Annak érdekében, hogy a képalkotási technológiát új korlátok elé állítsák, a Xiaomi és a Leica közösen fejlesztettek kifinomult optikai lencséket. A Xiaomi 12S Ultra csúcsmodellként a Leica világszínvonalú optikai tervezési képességeit használja ki objektívrendszerében, miközben betartja a szigorú optikai minőségi tesztelési szabványokat, és megvalósítja a Xiaomi szakértelmét az alkatrészek miniatürizálásában, hogy ultranagy felbontást, rendkívül nagy fényérzékenységet és csökkentett fényérzékenységet biztosítson.

A Xiaomi 12S Ultra elsődleges kamerája 8P aszférikus lencsét alkalmaz, az olyan gyakori fényképezési problémák megoldása érdekében, mint a becsillanás, a szellemkép és a kromatikus aberráció. A Xiaomi 12S Ultra kameramodulja tükröződésgátló lencsebevonatot, lencseszélfesték-bevonatot és ciklikus olefint is tartalmaz, kopolimer anyag és infravörös fényszűrő spin bevonat technológiával. Ezek a funkciók együttesen tisztább összképet biztosítanak, amely az objektíven egységes.

A fejlett optikai dizájn mellett a „Leicával közösen tervezett” Xiaomi 12S sorozat Leica képalkotó profiljait is felhasználja, örökölve a Leica évszázados képesztétikáját, és a legmodernebb algoritmusok segítségével reprodukálja a Leica tónusát és esztétikáját. A végfelhasználó számára ez két fényképezési stílushoz való hozzáférést jelent: a “Leica Authentic Look” és a “Leica Vibrant Look”, mindkettő fokozott kreatív szabadságot kínál a fotósnak.

A “Leica Authentic Look” természetes képalkotást követ, amelyről a Leica ismert. A fény és árnyék kontrasztjának megőrzésével háromdimenziós mélységet ad a fényképekhez, a Leica időkben bevált fény- és árnyékesztétikájának jellegzetes kiválóságával.
A „Leica Vibrant Look”-ban a Xiaomi és a Leica bemenetet tartalmaz. A Xiaomi okostelefonos fotózás terén szerzett tapasztalatait a Leica vezető esztétikájával kombinálva a fotósok arra törekedhetnek, hogy megragadják a pillanat érzelmeit, szimbolizálva a Leica felfedezését az okostelefonos fotózás terén.

A „Leicával közösen tervezett” Xiaomi 12S sorozat hiteles „Leica Image Look” megjelenést kölcsönöz egy okostelefonnak.

Professzionális széles látószögű kamera, szupernagy 1″-es érzékelővel

A Xiaomi 12S Ultra a Sony IMX989 1″-es érzékelőjével van felszerelve, amely Quad-Bayer pixeltömböt valósít meg, az egyes pixelek mérete eléri az 1,6 μm-t. A pixelösszevonás után ez eléri a 3,2 μm-t, ami csökkenti a zajt, kiterjeszti a dinamikatartományt, növeli a befogott fény mennyiségét és teljes egészében jobb képalkotást eredményez, gyenge fényviszonyok között. Ez új precedenst teremt az okostelefonok kameráiban, hardverspecifikációiban megközelítve a hagyományos kamerákat.

A Xiaomi 12S Ultra az első Android-eszköz, amely támogatja a Dolby Vision HDR videofelvételt és -lejátszást. A Dolby Vision élénk színekkel, élesebb kontrasztaránnyal és gazdagabb részletekkel javítja videót, élénk és kifinomult képminőséget biztosítva. A Xiaomi 12S Ultra HyperOIS-t használ a rendkívül stabil teljesítmény érdekében, folyamatos kompenzációt kínálva a videórögzítés közbeni mozgásért. A HyperOIS kihasználja a két képkocka közötti rést, hogy az OIS motort az eredeti helyzetébe állítsa, így minden egyes képkocka teljes hatékony stabilizációs tartományt biztosít.

A Xiaomi 12S és Xiaomi 12S Pro elsődleges érzékelője a Sony IMX707, amely nagy szenzorméretet és nagy pixeleket is tartalmaz, 1/1,28” és 2,44 μm pixel-binning után. A Xiaomi AI Image Solution és a Xiaomi ProFocus támogatásával ezek az érzékelők gyors indítást, rögzítést és folyamatos rögzítést tesznek lehetővé. Ezek az eszközök támogatják az iparágvezető 30 képkocka/mp-es, ultragyors sorozatfelvételi módot és kivételes fényképezési képességeket gyenge fényviszonyok között. Ezenkívül az All-scene pillanatfelvételt is megvalósítják a kameráikban, így könnyebben megörökíthetik a döntő pillanatot.

A „Leicával közösen tervezett” Xiaomi 12S sorozatot úgy tervezték, hogy az utómunkálatok során fotósbarátabb legyen. A teljes sorozat támogatja az Adobe Labs által kalibrált 10 bites RAW formátumot, a fájlokba beágyazott színkorrekciós metaadatokkal. Ha az Adobe Lightroomot használja a Xiaomi 12S sorozattal készített fényképek megnyitásához, az Adobe Camera RAW szoftver automatikusan optimalizálja a képeket a metaadatok alapján, így a professzionális fotósok számára jó kiindulópontot biztosít az utómunkához.

Egy okostelefon, két Xiaomi Surge chip

A Leicával közösen tervezett Xiaomi 12S Ultra az első zászlóshajó modell, amely két szabadalmaztatott Xiaomi Surge chippel, Xiaomi Surge P1 gyorstöltő lapkakészlettel és Xiaomi Surge G1 akkumulátorkezelő lapkakészlettel van felszerelve, ami nagymértékben javítja az akkumulátorkezelést és az általános felhasználói élményt.

A Xiaomi 12S Ultra támogatja a 67 W-os vezetékes gyorstöltést, az 50 W-os vezeték nélküli gyorstöltést és a 10 W-os fordított vezeték nélküli töltést. A Xiaomi Surge Battery Management System magját egy 4860 mAh-s egycellás szilícium-oxigén anód akkumulátor és Xiaomi Surge P1 gyorstöltő lapkakészlet alkotja, amely akár 16 A-es kimeneti áramot is támogat, 96,8%-os konverziós hatékonysággal. Ezen túlmenően a Xiaomi Surge G1 akkumulátor-kezelő lapkakészlet számos akkumulátor-kezelési algoritmust kínál, saját fejlesztésű akkumulátor-kezelési algoritmusokat beágyazva az akkumulátor üzembiztonságának védelmére, és figyelemmel kíséri a kisülési terhelést az eszköz rendelkezésre álló akkumulátor-élettartamának pontos előrejelzése érdekében. A Xiaomi 12S Ultra az adaptív töltést is támogatja, hogy megakadályozza az akkumulátor túltöltését, ezáltal 25%-kal növelve a töltési ciklusok számát.

A Xiaomi 12S Pro Xiaomi Surge P1 gyorstöltő lapkakészlettel, 120 W-os vezetékes töltéssel, 50 W-os vezeték nélküli töltéssel és 4600 mAh-s egycellás akkumulátorral rendelkezik, míg a Xiaomi 12S 67 W-os vezetékes töltést, 50 W-os vezeték nélküli töltést és 4500 mAh-s akkumulátort kínál.

Zászlóshajó teljesítmény, zászlóshajó kijelző

A Xiaomi legújabb zászlóshajójaként a Leicával közösen tervezett Xiaomi 12S sorozatot a vadonatúj Snapdragon® 8+ Gen 1 mobilplatform hajtja, amely a TSMC 4nm-es folyamatára épül. A Snapdragon® 8 Gen 1-hez képest a Snapdragon 8+ Gen 1 magterülete 21%-kal kisebb, mind a CPU, mind a GPU teljesítménye 10%-kal, energiahatékonysága pedig 30%-kal javult. Ez nemcsak jelentősen csökkenti a Xiaomi 12S sorozat készenléti energiafogyasztását, hanem alacsonyabb hőkibocsátást és energiafogyasztást is lehetővé tesz nagy terhelésű számítástechnikai forgatókönyvek esetén.

A Xiaomi 12S Ultra egy teljesen új hőelvezető rendszerrel van felszerelve, amely hasonló ahhoz a biológiai mechanizmushoz, amelyet a növény levelei a víz felszívására használhatnak. Ez a háromdimenziós hűtőszivattyú zseniálisan megtervezett egy sor csatornával, amelyek kapilláris hálózat segítségével aktívan szivattyúzzák a meleg területekkel ellentétes oldalon kondenzált hűtőfolyadékot, jelentősen javítva a hatékonyságot és 100%-kal növelve egyetlen egység hővezető képességét. a hagyományos VC hőelvezető rendszerekhez képest.

A Xiaomi 12S Ultra és a Xiaomi 12S Pro 6,73 hüvelykes AMOLED színes kijelzővel rendelkezik E5 lumineszcens anyaggal, amely professzionális részletgazdagságot, fényerőt és színteljesítményt biztosít az 1500 nites csúcsfényerőn, 2K felbontáson, P3 színskálán és 1 -120Hz AdaptiveSync Pro. A Xiaomi 12S valamivel kompaktabb, mindössze 6,28 hüvelykes, és támogatja a P3 színskála kijelzőt, a HDR10+-t és a 120 Hz-es AdaptiveSyncet is.

Leica fényképezőgép – Partner a fotózásban

A Leica Camera AG a fényképezőgépek és sportoptikák nemzetközi, prémium gyártója. A Leica márka legendás hírneve a kiváló minőség, a német kézművesség és a német ipari formatervezés, valamint az innovatív technológiák sokéves hagyományán alapul. A márka kultúrájának szerves részét képezi az a sokszínű tevékenység, amelyet a cég a fotózás előmozdítása érdekében vállal. A világszerte elterjedt Leica Galériák és Leica Akadémiák mellett ott van a Leica Hall of Fame Award és különösen a Leica Oskar Barnack Award (LOBA), amely a mai napig az egyik leginnovatívabb szponzori díj. Továbbá a Leica Camera AG, amelynek székhelye Wetzlarban, Hessenben található, és egy második gyártóteleppel a portugáliai Vila Nova de Famalicãóban található.

A Xiaomi + Leica = Xiaomi 12S / Pro / Ultra bejegyzés először Hello Xiaomi-én jelent meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük