Newsgép

Minden hír egy helyen!

Xiaomi Mi Smart Electric folding Bike – tekerj csak lazán

A Xiaomi-nak nem csak elektromos rollere van már hazánkban, hanem már elektromos kerékpárja! A Xiaomi Mi Smart Electric folding Bike végre megtalálható a xiaomishop.hu hivatalos viszonteladónál!

A rollerrel ellentétben, a kerékpár nem elektromos hajtású, hanem csak rásegít a tekerésre. Szóval nem csak ülni kell rajta és húzni a gázt. Tökéletes szintergia a lábpedál és az elektromos rásegítés között. A nyomatékérzékelő figyeli a pedálerőt, és megérti a szándékod kerékpározás közben. Amikor szükségét érzi, bekapcsolja a motort, hogy megfelelő segéderőt biztosítson számodra, megkönnyítve az emelkedők leküzdését és élvezetesebbé tegye a gurulást anélkül, hogy megizzadnál.

Az elektromos kerékpárok környezetbarátak és egyfajta szabadtéri edzésnek felfogható. Természetesen az igazi nyerő tulajdonságuk az, hogy ha nincs kedved túlságosan megerőltetni magad, akkor a villanymotorral rásegítik. De ennek is vannak korlátai, max. 25 km/h sebességig segít a villanymotor.

Az e-kerékpárok meglehetősen terjedelmesek lehetnek, de a legfontosabb dolog, amit meg kell jegyeznem a Xiaomi Mi Smart Electric folding Bike kapcsán, hogy feltűnően kicsire összehajtható. Az e-bike szabványok szerint könnyű, körülbelül 14.5 kg. Ez azt jelenti, hogy viheted tömegközlekedési eszközre, és amikor eléred az irodád vagy otthonod, összehajthatod, ahelyett, hogy kint hagynád leláncolva.

A Xiaomi e-bike nagyon hasonlít egy Csepel bringára, már ha láttál már olyat. De felszereltsége messze túlszárnyalja a mai kerékpárokat. A hátsó tengelyben helyezkedik el egy Shimano IM31 váltó, három fokozattal. A fékezésről elöl és hátul dobfékkel rendelkezik, de valami nagyon hiányzik róla, a sárvédő. Így esőben, vagy utána erősen ajánlott a pocsolyák kerülése. A kormányon 1.8″ LCD kijelzővel rendelkező kerékpár computer van. Szabadon váltható asszisztens-teljesítmény mód a kijelzőn megjelenő gombokkal, valós idejű motor-aktivitás monitor: dinamikus teljesítmény, sebesség, megtett távolság, kalóriafogyasztás. 4 kerékpáros üzemmód és beépített kerékpáros tevékenység-figyelő modul, amely valós idejű sebességet, megtett távolságot, pedálerőt, kalóriafogyasztást képes megjeleníteni, segít a mindennapi fejlődésben, szórakoztatóbbá teszi az életed.

A sebességet és a pedálerőt a Tesla autókban is használatos 18650-es Samsung Li-ion akkumulátor cellák biztosítják. Teljesítményük összesen 5.860 mAh és 3 óra alatt teljesen feltölthető. 16″-os felniken tömlős gumiabroncs biztosítja a tapadást és a kényelmes gurulást. A motorja 250 W-os, kefe nélküli technológiával. A hagyományos elektromotorokhoz képest nagyobb nyomatékot, kisebb mágneses ellenállást biztosít szembeszélben és emelkedőn.

Az Xiaomi Mi Smart Electric folding Bike ára átlagosan jónak mondható, hasonló tudással, hasonló kerékpárokat lehet találni itthon. De nem Xiaomi márkában!

A Xiaomi Mi Smart Electric folding Bike – tekerj csak lazán bejegyzés először Hello Xiaomi-én jelent meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük