Newsgép

Minden hír egy helyen!

Xiaomi MiJia okosszemüveg 5x optikai zoommal

Már nem az első okosszemüveg, amit a Xiaomi mutat be, tavaly szeptemberben már próbálkoztak egy ügyes megoldással. Akkor még csak monokróm képernyőt kaptunk az egyik lencsébe, de most egy nagyon fejlett és összetett szemüveggel rukkoltak elő.

A MiJia új okosszemüvege ötvözi az AR technológiát az okosszemüveg minden tudásával. A kiterjesztett valóság mellett a szemüveg képes mindent rögzíteni, amit mi is látunk.

A jobb szemünk előtt elhelyezkedő optika mögött egy mikró OLED kijelző lapul meg, mely HD felbontású, 3.281 ppi sűrűségű. 3.000 nit fényerőt bocsájt ki, de a lencse csak 60%-át engedi át, így a max 1.800 nit fényerő lesz. A szemüveg bal oldalán viszont a rögzítéshez két kamerát használ. A fő kamera 50MP felbontású és csak EIS stabilizációja van, de f/1.8 rekesszel, 5P lencsével rendelkezik. A másik kamera csak 8MP felbontású, de itt már van optikai képstabilizáció, f/3.4 rekesszel és 5P lencsével. Ennek a kamerának van még egy előnyös tulajdonsága, még pedig az 5X optikai zoom.

 

A megfelelő teljesítmény és minőség érdekében 8 magos Qualcomm Snapdragon processzor teljesít a szemüvegben. A teljesítmény fenttartásához pedig 1.020 mAh akkumulátor adja a kraftot. Ennyi energia elég 3.3 órás üzemidőhöz, 100 perc folyamatos videófelvételhez. Mágneses töltőkábel jár hozzá, mint a mai okos karkötőkhöz és órákhoz és képes 30 perc alatt 80%-ra feltölteni.

“Ez egy jövőorientált, intelligens szemüveg alakú kamera. A Seiko fejlesztette és gyártotta 2 évig, áttörve számos technológia béklyóját. Integrálva az AR technológiával, hogy mindenki számára elérhetővé váljon ez az egyszerűbb életrögzítő eszköz, hogy mindenki szabadjára engedhesse kreatív lelkesedését.”

A Xiaoi MiJia okosszemüveg közösségi finanszírozása augusztus 3-án kezdődik Kínában és az ára 2.499 Jüan ~ 143.860 Ft-ról indul. Ha elég támogató összegyűlt és elindul a kiskereskedelem, akkor már 2.699 Jüan ~ 155.370 Ft lesz az ára.

Mit szólsz hozzá? Van jövője az ilyen eszközöknek? Ha kapható lenne itthon, megvennéd? Facebookon jöhetnek a kommentek!

A Xiaomi MiJia okosszemüveg 5x optikai zoommal bejegyzés először Hello Xiaomi-én jelent meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük