Newsgép

Minden hír egy helyen!

Xiaomi Mix Fold 2 – magasra tették a lécet

A Xiaomi szinte meglepetésként mutatta be az új hajtogatható telefonját hétfőn, Kínában. Bár volt pár pletyka róla, de ami kiderült, az szinte megdöbbentett mindenkit. A Xiaomi Mix Fold 2 rengeteg újítást vezetett be és hihetetlen tudással verte le a piacot.

Az első és legfontosabb volt a Xiaomi számára, hogy a telefon méreteit a konkurencia alá zsugorítsa. A Samsung Galaxy Z Fold 3 és a Huawei MateX 2 volt a nagy ellenfél, iPhone most nem jöhetett szóba, mert nekik még nincs ilyen telefonjuk. A legvékonyabb eddig a MateX 2 volt, ami 14.7 mm összecsukva. A Mix Fold 2, kapaszkodjatok, összecsukva csak 11.2 mm! Kinyitva meg csak 5.4 mm (nem kamerás oldal)!

Ha a külsőségeken megyünk tovább, akkor a két képernyő mérete is a konkurencia fölé ment. A külső képernyő 21:9-es aránnyal és 6.56″ képátlóval rendelkezik. Egy teljesen szokványos “nagyképernyős” telefon méreteivel rendelkezik, rugalmas AMOLED technológiával. Ha kihajtod, akkor egy 8.02″ 2K+ Super Vision képernyő tárul eléd. A külső képernyőhöz hasonlóan, 120 Hz képfrissítéssel rendelkezik, de egy új technológiával készült, melyet elneveztek Eco OLED-nek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hello Xiaomi (@hxhu_miujsag) által megosztott bejegyzés

A Mix Fold 2 kamerái már ismertek a Xaiomi 12S Leica sorozatból. Ugyan az a csapat készítette a hajtogatható telefonba is. A fő kamera egy Sony IMX766, aminek 50 MP szenzora van, a telefotó lencse mögött 8 PM és 13 MP ultraszéles. A szelfi kamerának pedig 20 MP felbontás dukál. Apropó, a szelfi kamerára csak a gyors, becsukott állapotban van szükség, kinyitva pedig a külső képernyőt használva, a fő kamerát lehet használni ilyen célokra. Mint anno a Xiaomi Mi 11 Ultra telefonnál.

A Mix Fold 2 nagyobb technológiai újítása, a csukló, ami kevésbé hajtja össze a képernyőt, mint a konkurencia. Ezzel sok-sok évre megőrizve a képernyő minőségét és állapotát. Nem fog megtörni, elrepedni. De az elődhöz képest így is 18%-kal vékonyabbra tudja összecsukni és a mechanika 35%-kal könnyebb lett.

A teljesítmény tekintetében a legújabb Qualcomm snapdragon 8+ Gen 1 processzor teljsít benne, minden újdonságával együtt. Kimagasló teljesítmény mellett sem melegszik annyira, mint az előd, így a hűtést is le tudták annyira csökkenteni, hogy beleférjen 5.4 mm-be. És van még egy hihetetlen megoldás. Ebbe a méretbe belefért egy 4.500 mAh kétcellás akkumulátor, 67W gyorstöltéssel.

MIUI Fold 13

A Mix Fold 2 nem egyszerű MIUI felületet kapott, hanem egy speciálisan erre a telefonra optimalizált rendszert. A MIUI Fold 13 összecsukott állapotban pont ugyan olyan, mint bármely más MIUI felület. De kinyitva már nem ugyan azt kapjuk széthúzva, mint egy átlagos droid hajtogatható telefonnál, hanem kibővíti azt. Nem csak a főoldal ikonjait és widgeteket, hanem az alkalmazások is igazodnak ehhez a megoldáshoz.

A MIUI Fold 13 legújabb és leghasznosabb funkciója az osztott képernyő. Bár ilyennel már találkozhattatok a mostani telefonokban is, de nem vízszintesen, hanem függőlegesen osztja el. Olyan, mintha két telefon lenne a kezedben! Erre még rátettek pár lapáttal azzal, hogy külön ikonokat hozhatsz létre, amely egyből két alkalmazást nyit meg a két oldalon. Plusz az osztott képernyőre külön-külön nyithatsz még appot lebegő ablakba!

Xiaomi Mix Fold 2 ár

Egy ilyen telefont ne várjunk a magyar fizetésekhez jó áron. Nagyon drága technológiáról van szó és előremutató újításokról. A legolcsóbb Mix Fold 2 8.999 Jüan ~ 529.530 Ft, 12 GB memóriával és 256 GB háttértárral. A 12/512 GB 9.999 Jüan ~ 588.370 Ft, a 12GB/1TB pedig 11.999 Jüan ~ 706.050 Ft. Ezek kínai árak! Meg sem merem jósolni, hogy itthon ezek mennyibe kerülnének…

Neked hogy tetszik a Xiaomi Mix Fold 2 telefon? Vennéd?

A Xiaomi Mix Fold 2 – magasra tették a lécet bejegyzés először Hello Xiaomi-én jelent meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük